fredag 25 november 2011

Bernadotte vid Loch Ness

Chacha bloggen, Rolf-Achmed is in the house och jag tänkte dela med mig om familjens lilla resa till Loch Ness.


I förmiddags åkte vi till Loch Ness för att hälsa på Loch Ness-odjuret.
Men då blir ju såklart min dotter Ursula-Greta hungrig i bilen, men som tur var hade Agnes-Grus några kidney pajer i ryggsäcken som hon gått upp och lagat klockan 04.00 på morgonen! Jag förstår inte hur hon orkar?! Men Ursula-Greta blev mätt så vi hoppas att hon inte behöver äta på minst tre timmar till.
Men efter en ganska lång men rolig bilfärd från Glasgow med många billekar var vi framme.
Precis när vi hade kommit dit blev Ursula-Greta hungrig igen (stön) så då var vi tvungna att hitta ett matställe eftersom de små kidney pajerna var slut.
Tillslut hittade vi en resturang som såg mysig ut med klassiska skottska maträtter som till exempel; Haggis som är Skottlands mest populära maträtt, den innehåller lever, inälvor, havregryn, lök och olika kryddor.
När vi hade läst menyn gick vi därifrån.... och vi hittade en liten mysig korvkiosk istället.
Efter den utsökta korven men lite kethup på fotade vi lite nya profilbilder till facebook vid sjön.
Jag tänker inte lägga upp några idag men jag kan säga att jag skulle nog passa i Top model!

Loch Ness är en sjö som är 35km lång och upp till 1,5 km bred och man hittar den i Edinburg. Vi kan väl säga att den är lite större än vattenpölen utanför tältet hemma i landet brunsås.
Tyvärr hittade vi inget monster så vi är lite besvikna :(
Men den här finfina bilden som jag har lagt upp här ovanför tog min dotter Olga-Petronella. Visst föddes hon med en talang?!
På bilden kan vi också se Urquhart Castle som byggdes i början av 1200-talet.
Nästan lika gammalt som min fru! Hohohoho ;)


Men eftersom vi är här för att lära oss lite om Skottland frågade jag kocken på den första resturangen och han berättade lite om traditionell skottsk mat så jag tänkte berätta lite för er;
Det är få platser i Skottland som ligger längre bort än 70 km från havet så fisk och skaldjur är populärt på menyerna men man kan kan också få tag på topklassigt kött från får och boskap.


Vi hörs! Pussar och Kyssar från Rolf-Ahmed! <3

S.Ö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar