fredag 2 december 2011

Matdags! Italien.

På eftermiddagen blev vi väldigt hungriga och gick till en jätte bra resturang.
När servitrisen kom fram och frågade vad vi ville ha, frågade vi vad som var deras bästa rätt.
Hela familjen valde rätten som servitrisen hade rekommenderat åt oss.
Rätten som kom ut på våra bord var köttfärssås och spagetti så kallat pasta bolognesé.
Maten var jätte jätte god så gav lite extra i dricks också.
Italiens Nationalrätter är:
Pasta bolognesé.

Recept

Antal portioner: 4
Ingredienser
300 300 g spaghetti
300 300 g nötfärs
1 1 burk krossade tomater
1 1 gul lök, hackad
1 1 morot, fint tärnad
1 1 rotselleri, fint tärnad
2 2 vitlöksklyftor
2 2 msk smör
1 1 tsk mjöl
2 2 dl köttbuljong
1 1 msk oregano
1 1 krm timjan
salt och malen vitpeppar
100 100 g riven parmesanost

Gör så här
1. Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
2. Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.

(A.B)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar