tisdag 6 december 2011

Spansk mat

Paella

Paella blir favoriträtten i Spanien. Det är en väldigt vanlig rätt. Man kan äta det hemma till kvällsmat men också på fester. Här kommer ett recept på Paella:

Antal portioner:6

Ingredienser

125 g ärter
1/2 g saffran (1 paket)
3 dl långkornigt ris
20 blåmusslor
200 g crabfish
15 skalade räkor
1 kyckling
1/2 purjolök
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
1/2 dl vitt vin
1 1/4 liter kycklingbuljong
 salt och malen svartpeppar
 olja att steka i
 persilja


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Skala räkorna, dela crabfishen i mindre bitar, stycka kycklingen i åtta delar och bryn delarna i ugn i ca 40 minuter.

2. Skala och hacka halva löken och vitlöken och fräs det i olja utan att det tar färg. Tillsätt ris och saffran, låt fräsa en kort stund. Tillsätt buljong, koka upp och häll över i en ugnssäker form. Täck med aluminiumfolie och ställ in formen mitt i ugnen i ca 25 minuter.

3. Fräs resten av lök och vitlök i en annan kastrull. Häll på vitt vin och bräsera musslorna tillsammans med hackad persilja. Hacka och fräs paprika och purjolök. Ta ut ur ugnen, rör ner paprika och purjolök och krydda med salt och peppar. Lägg på musslor, räkor, crabfish och kyckling och fördela till sist ärterna över alltsammans.
 (F.S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar